Menu Zavřeno

Phi Phi

 

Ostrovy Phi Phi Thajci považují za nejhezčí ostrovy Thajska a uvádějí, že souostroví je třetím nejhezčím na světě bez toho , že by uváděli dvě nejlepší. Nicméně o jeho kráse svědčí i to, že si ho vybrali filmaři v čele s hercem Leonardem di Caprio, k natáčení známého filmu Pláž. Ten byl natáčen na pláži Maya Bay viz obr nahoře. Na ostrov se také pořádají celodenní exkurze z ostrova Phuket. Ubytování na ostrově Phi Phi je většinou koncipováno tak, aby zapadalo do místní přírody. Většinou jsou to dřevěné bungalovy, ale vybavené vším potřebným pro pohodlný pobyt. Bungalovy jsou umístěné v tropické zahradě přímo na pláži.

Na ostrov se dostanete nejlépe z ostrova Phuket lodním trajektem 2x denně ráno a po poledni, nebo podstatně dražší varianta – soukromým motorovým člunem za cca 45 – 60 min. Centrum ostrova se nachází v okolí Tonsai bay, kde naleznete několik hotelů, ale i jednoduší ubytování v bungalovech. Je zde mnoho stánků, vynikajících tropických barů s diskotékami, frekventovaných především po západu slunce a restaurací nabízejících mečouny, tuňáky, žraloky, langusty, krevety a další mořskou stravu. Po ostrově zajišťují dopravu lodní taxiky, s kterými se za přiměřený peníz dostanete kamkolvi a můžete si jej za cca 600 BT najmout skoro na celý den. Nejhezčí výlet je samozřejmně na menší ostrov souostroví PhiPhi Lee. Pokud se ubytujete mimo centrum kolem Tonsai bay, můžete očekávat klidnější přírodní prostředí, čistější vodu přímo na hotelové pláži. Ale večerní život, pokud si nezajedete lodí do centra, je omezen pouze na (monopolní) hotelovou restauraci, jako je tomu v případě např. luxusního hotelu PhiPhi Island Village.

Při ubytování tedy můžete volit mezi alternativou ubytování v Tonsai Bay, kdy za potápěním případně za lepším šnorchlováním se můžete kdykoliv nechat odvézt lodním taxikem za 100 – 200 BT a máte možnost rušnějšího večerního života, nebo ubytování mimo centrum s klidnější a čistější pláží, ale s poněkud komplikovanějším nočním transferem lodí do centra. Pokud jste přece jen společenštějští, tak doporučujeme variantu ubytování v Tonsai Bay, protože i toto místo je dalece klidnější, exotičtější a má hezčí pláže než letoviska na Phuketu nebo v Pattaya..